Samen werkt

Over IW4

IW4, sociaal werkbedrijf in de regio FoodValley.

IW4 is een gewoon bedrijf. Met een bijzonder gezicht, dat wel. We zijn er voor mensen die graag willen werken, maar zelfstandig wat moeilijker de juiste baan kunnen vinden. Door een psychische, lichamelijke of verstandelijke beperking of langdurige werkloosheid. De mensen die bij ons in dienst komen, worden vaak doorverwezen vanuit diverse maatschappelijke instanties, zoals het UWV, de gemeentelijke Sociale Dienst, scholen of MEE. 

Van Wet Sociale Werkvoorziening naar Participatiewet

IW4 voert voor de gemeenten Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Utrechtse Heuvelrug (Amerongen en Leersum) de Wet sociale werkvoorziening (WSW) uit. Die wet is met ingang van 1 januari 2015 opgegaan in de Participatiewet. De medewerkers met een WSW-indicatie van voor die tijd behouden hun rechten, en werken nog steeds bij IW4. Samen met mensen die via maatschappelijke instanties bij ons trajecten doorlopen. In totaal bieden we werk aan zo'n 500 medewerkers. Enerzijds met ons productie- en dienstverleningsbedrijf. Hier zijn mensen actief in de groenvoorziening, schoonmaak, metaalbewerking, verpakking en montage. Anderzijds bemiddelen we mensen richting het bedrijfsleven. Door afdelingen van reguliere bedrijven te bemensen met eigen leiding, individuele of groepsdetachering of via de methodiek begeleid werken.

Kwaliteit

De dienstverlenende tak van onze organisatie is VCA gecertificeerd en voor een aantal beroepen zijn we erkend als leerbedrijf. De hele organisatie is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. De afdeling Foodverpakken is FSSC 22000 en SKAL gecertificeerd. De afdeling Groen is daarnaast ook in het bezit van de Groenkeur- en OHSAS-certificaten. 

Al meer dan 55 jaar ontwikkeling

IW4 bestaat al meer dan 55 jaar. Lang genoeg om te weten dat alleen voortdurende ontwikkeling bestaansrecht geeft. Ontwikkeling van medewerkers en relaties. Investeren in opdrachtgevers, waarvan sommigen al vanaf het eerste begin met ons samenwerken. Naar volle tevredenheid. Daar zijn we trots op. Een duidelijk bewijs dat IW4 werkt.

Meer informatie: Organisatie

Ontwerp en realisatie:PXL