04 mei 2021

Nieuwe huisvesting voor IW4

Lees verder

Begin februari is het besluit genomen om samen met Wijkservice van gemeente Veenendaal een nieuw, toekomstbestendig, pand te bouwen op de huidige locatie van IW4. In de nieuwe situatie komt tevens een oefenruimte voor de Brandweer. Vanwege de jarenlange samenwerking met Wijkservice is besloten gezamenlijk een modern en duurzaam gebouw neer te gaan zetten. Het gezamenlijk delen van faciliteiten draagt bij aan de efficiency. Naar verwachting zal eind dit jaar de eerste paal de grond in gaan. Als alles volgens planning verloopt is het gebouw eind 2022 klaar.

Vernieuwde focus
Eind 2018 is bij IW4 de transitie ingezet naar een breed ontwikkelbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee groeide de behoefte aan een toekomstbestendig en duurzaam gebouw om recht te doen aan de vernieuwde focus van de organisatie.

Samenwerking IW4 en Wijkservice
De intensieve samenwerking tussen IW4 en Wijkservice was er al. Daar wordt in 2022 een nieuwe dimensie aan toegevoegd; beide organisaties gaan dan onder één dak verder! Een nieuw complex op de vertrouwde IW4-locatie, waar effectief gebruik van duurzame materialen en installaties leiden tot een Energie Neutraal Gebouw. Door het gezamenlijk gebruik van faciliteiten zoals het bedrijfsrestaurant en de vergaderruimtes, zal de samenwerking tussen beide organisaties nog verder intensiveren. Dit komt ook de diensten die beide organisaties uitvoeren voor de inwoners van Veenendaal ten goede.

Planning
Om nieuwbouw mogelijk te maken zal eerst een deel van ons pand gesloopt worden. Een aantal werkruimtes (kantoren en afdelingen) wordt dan tijdelijk verplaatst. De productie afdelingen blijven aan de Transformatorstraat, voor een deel van het kantoorpersoneel wordt een tijdelijke locatie aan de Middelbuurtseweg ingericht. Naar verwachting zal de sloop in het najaar starten en wordt in december (2021) gestart met de nieuwbouw. Als alles volgens planning verloopt is de nieuwbouw eind 2022 klaar.

Actueel

04
mei

Nieuwe klanten aan het woord

26
apr

Sluiting tijdens feestdagen

01
apr

Interne campagne – samenwerken aan een beter milieu

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.