07 juli 2022

Update – Nieuwe huisvesting voor IW4

Lees verder
huisvesting IW4

Hoogste punt nieuwbouw 7 juli 2022juli 2022 – de bouw bereikt het hoogste punt

De afgelopen maanden is er hard gewerkt. En het resultaat mag er zijn. Na afronding van het grondwerk, werden de contouren van het gebouw snel zichtbaar. De staalconstructie staat en een deel van buitenmuren is geplaatst. Op 7 juli vierden we het bereiken van het hoogste punt. In het bijzijn van medewerkers van IW4, Wijkservice, Brandweer en extern betrokkenen hesen twee collega’s de vlaggen naar het hoogste punt. En er werd geproost op het bereiken van deze mooie mijlpaal.

mrt 2022 – de bouw is begonnen

Het voorste gedeelte van het IW4-pand is volledig gesloopt. Er is slechts een grote kale vlakte overgebleven. Bouwbedrijf Kreeft is inmiddels gestart met de bouw van het nieuwe gezamenlijke pand van IW4 en Wijkservice en de oefenlocatie van de Brandweer. In het voorjaar van 2023 verhuizen Wijkservice, IW4 en de oefenlocatie naar hun nieuwe plek. Op dat moment start ook de sloop van het resterende deel van de oude IW4-locatie.

IRP Bouwadvies heeft een modern, toekomstbestendig en duurzaam gebouw ontworpen. Het pand wordt efficiënter ingedeeld en door effectief gebruik te maken van duurzame materialen en installaties wordt een energieneutraal gebouw gerealiseerd. Door het samengaan van IW4 en Wijkservice onder één dak, kan tevens de nauwe samenwerking verder geïntensiveerd worden. De verplaatsing van Wijkservice en het oefenterrein van de Brandweer biedt daarnaast ruimte voor woningbouw tussen de Ambachtsstraat en Nijverheidslaan.


dec 2021 – sloop van start

Begin december is het startsein gegeven voor de eerste fase van de sloop van IW4. Hiermee wordt ruimte gemaakt voor een nieuw gebouw voor IW4 en Wijkservice van gemeente Veenendaal. Tevens zal er een oefenlocatie voor de Brandweer op deze locatie komen. Bekijk hier de video-opname van het startsein voor de nieuwbouw.

Het huidige pand van IW4 wordt gefaseerd gesloopt. De productieruimten van IW4 blijven, al dan niet in tijdelijke huisvesting, in stand tot de nieuwbouw gereed is. Hierdoor kan de productie en dienstverlening van IW4 gewoon worden voortgezet. Sloopaannemer Beijer & Zn. B.V. uit Rhenen is naar verwachting tot februari 2022 bezig met de sloop van het oude pand. Hierna start bouwbedrijf Kreeft uit Ede met de bouw van het nieuwe pand, ontworpen door IRP Bouwadvies uit Renswoude. In het voorjaar van 2023 verhuizen IW4, Wijkservice en de oefenlocatie van de brandweer naar hun nieuwe plek. Op dat moment start ook de sloop van het resterende deel van de oude IW4-locatie.

juli 2021 – tijdelijke huisvesting

Vanwege het realiseren van nieuwbouw heeft onze staf, ondersteuning en deel van de collega’s van HetWerktNu met ingang van 26 juli a.s. een tijdelijk ander bezoekadres hebben. Voor een groot deel van de productieafdelingen en kantoren uit het voorste gedeelte van ons pand zijn tijdelijke werkplekken elders op de Transformatorstraat ingericht. De ingang voor personeel en bezoekers is verplaatst naar de achteringang. Hier zit ook de tijdelijke receptie. De staf, ondersteunende diensten en de werkconsulenten en jobcoaches van HetWerktNu verhuizen tijdelijk naar onze locatie aan de Middelbuurtseweg in Achterberg (Rhenen). 

Tijdelijk bezoekadres staf, ondersteuning, werkconsulenten en jobcoaches HetWerktNu:
Middelbuurtseweg 9, 3911 TE Achterberg (Rhenen)

mei 2021 – nieuwe huisvesting voor IW4

Begin februari (2021) is het besluit genomen om samen met Wijkservice van gemeente Veenendaal een nieuw, toekomstbestendig, pand te bouwen op de huidige locatie van IW4. In de nieuwe situatie komt tevens een oefenruimte voor de Brandweer. Vanwege de jarenlange samenwerking met Wijkservice is besloten gezamenlijk een modern en duurzaam gebouw neer te gaan zetten. Het gezamenlijk delen van faciliteiten draagt bij aan de efficiency. Naar verwachting zal eind dit jaar de eerste paal de grond in gaan. Als alles volgens planning verloopt is het gebouw eind 2022 klaar.

Vernieuwde focus
Eind 2018 is bij IW4 de transitie ingezet naar een breed ontwikkelbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee groeide de behoefte aan een toekomstbestendig en duurzaam gebouw om recht te doen aan de vernieuwde focus van de organisatie.

Samenwerking IW4 en Wijkservice
De intensieve samenwerking tussen IW4 en Wijkservice was er al. Daar wordt in 2022 een nieuwe dimensie aan toegevoegd; beide organisaties gaan dan onder één dak verder! Een nieuw complex op de vertrouwde IW4-locatie, waar effectief gebruik van duurzame materialen en installaties leiden tot een Energie Neutraal Gebouw. Door het gezamenlijk gebruik van faciliteiten zoals het bedrijfsrestaurant en de vergaderruimtes, zal de samenwerking tussen beide organisaties nog verder intensiveren. Dit komt ook de diensten die beide organisaties uitvoeren voor de inwoners van Veenendaal ten goede.

Planning
Om nieuwbouw mogelijk te maken zal eerst een deel van ons pand gesloopt worden. Een aantal werkruimtes (kantoren en afdelingen) wordt dan tijdelijk verplaatst. De productie afdelingen blijven aan de Transformatorstraat, voor een deel van het kantoorpersoneel wordt een tijdelijke locatie aan de Middelbuurtseweg ingericht. Naar verwachting zal de sloop in het najaar starten en wordt in december (2021) gestart met de nieuwbouw. Als alles volgens planning verloopt is de nieuwbouw eind 2022 klaar.

Actueel

24
jun
IW4 werknemer

Vacature: Teamleider Schoonmaak

20
jun

IW4 genomineerd voor MVO-prijs Business Event Veenendaal

20
jun
vacature

Vacature: meewerkend voorman/voorvrouw

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
IW4 werknemer