03 december 2021

Startsein voor nieuwbouw IW4, Wijkservice en oefenlocatie van de Brandweer

Lees verder
bouw

Officieel startsein voor bouw gezamenlijk pand IW4, Wijkservice
en Brandweer (oefenlocatie)

Vrijdag 3 december haalden wethouder Marco Verloop en directeur/bestuurder van IW4 Leonard Steetsel de eerste muur neer van het oude IW4-pand aan de Transformatorstraat in Veenendaal. Hiermee is de eerste stap gezet naar de nieuwbouw van een gezamenlijk pand, waarin IW4, het sociaal werkbedrijf van de gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal, Wijkservice van gemeente Veenendaal en de oefenlocatie voor de Brandweer gehuisvest worden. Naar verwachting is het nieuwe pand in het voorjaar van 2023 gereed.

Marco Verloop: “Ik ben blij dat de nauwe samenwerking tussen IW4 en Wijkservice verder geïntensiveerd wordt, door samen onder één dak verder te gaan. Dit komt ook de diensten die beide organisaties uitvoeren voor de inwoners van Veenendaal ten goede. Daarnaast komt er met het verplaatsen van de oefenlocatie van de brandweer naar de Transformatorstraat meer ruimte voor een nieuwe brandweerkazerne aan de Industrielaan en woningbouw tussen de Ambachtsstraat en de Nijverheidslaan.”

Gefaseerde sloop
Het huidige pand van IW4 wordt gefaseerd gesloopt. De productieruimten van IW4 blijven, al dan niet in tijdelijke huisvesting, in stand tot de nieuwbouw gereed is. Hierdoor kan de productie en dienstverlening van IW4 gewoon worden voortgezet. Sloopaannemer Beijer & Zn. B.V. uit Rhenen is naar verwachting tot februari 2022 bezig met de sloop van het oude pand. Hierna start bouwbedrijf Kreeft uit Ede met de bouw van het nieuwe pand, ontworpen door IRP Bouwadvies uit Renswoude. In het voorjaar van 2023 verhuizen IW4, Wijkservice en de oefenlocatie van de brandweer naar hun nieuwe plek. Op dat moment start ook de sloop van het resterende deel van de oude IW4-locatie.

Energieneutraal gebouw
Leonard Steetsel: “Een modern, toekomstbestendig en duurzaam gebouw past bij de ontwikkeling die wij de afgelopen jaren hebben ingezet naar een breed ontwikkelbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het pand wordt efficiënter ingedeeld en door effectief gebruik te maken van duurzame materialen en installaties realiseren we een energieneutraal gebouw.”

Bekijk hier de video-opname van het startsein voor de nieuwbouw.

Actueel

28
mei

PSO certificaat aan IW4 uitgereikt

22
mei

Jaaroverzicht 2023

16
mei

Jubileum IW4, al 65 jaar een begrip in de regio

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
IW4 werknemer