22 september 2022

Via SROI bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt

Lees verder

Voor de bouw van het nieuwe pand voor IW4/HetWerktNu en de afdeling Wijkservice van de gemeente Veenendaal is een aanbesteding uitgeschreven. Bouwbedrijf Kreeft heeft hierop ingeschreven en de aanbesteding gegund gekregen. Onderdeel van de aanbesteding is dat Kreeft een SROI verplichting heeft. SROI staat voor Social Return on Investment.

Kreeft gaat dus niet alleen aan de slag met de bouw van een mooi nieuw pand, maar moet er ook voor zorgen dat tijdens de bouw mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen worden om aan het werk te gaan. Kreeft staat ervoor open om deze doelgroep een kans te geven. Samen met IW4/HetWerktNu is gekeken hoe op een goede manier invulling gegeven kan worden aan SROI.

De afdeling Schoonmaak van IW4 maakt nu bijvoorbeeld de keten schoon op het bouwterrein. Verder is een van onze kandidaten die een re-integratietraject via HetWerktNu volgde, via detachering via HetWerktNu bij Kreeft aan de slag gegaan. Hij werkt daar als tegelzetter. Emad had in zijn land van herkomst ervaring met tegelzetten maar in Nederland blijkt de manier waarop dit gebeurt anders te gaan. Maar doordat Kreeft Emad hierin wil opleiden, hem de tijd wil geven én Emad dit graag wil leren, blijkt dat in de praktijk geen probleem.

Zowel Emad als Kreeft zijn erg blij dat het gelukt is en hij nu een baan heeft bij Kreeft!
Een mooie manier om SROI zo in te vullen.

Meer weten over de SROI-invulling bij een aanbesteding? Bij HetWerktNu helpen wij u op verder.

 

Actueel

24
jun
IW4 werknemer

Vacature: Teamleider Schoonmaak

20
jun

IW4 genomineerd voor MVO-prijs Business Event Veenendaal

20
jun
vacature

Vacature: meewerkend voorman/voorvrouw

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
IW4 werknemer