14 november 2023

Nieuwbouw IW4, Wijkservice en oefenlocatie Brandweer feestelijk geopend

Lees verder

In december 2021 werd met de sloop van het oude IW4-gebouw het startsein gegeven voor een nieuw gezamenlijk pand voor IW4/HetWerktNu., Wijkservice en de oefenlocatie van de Brandweer. Afgelopen zaterdag, 11 november, werd het nieuwe pand door de burgemeesters van Renswoude, Rhenen en Veenendaal op feestelijke wijze officieel geopend.

IW4, het sociaal werkbedrijf van de gemeenten Renswoude, Rhenen en Veenendaal, Wijkservice van gemeente Veenendaal en de oefenlocatie voor de Brandweer zijn gezamenlijk gehuisvest op deze nieuwe locatie aan de Transformatorstraat. De nieuwbouw is medio april opgeleverd. De verhuizing vond vervolgens gefaseerd plaats. De laatste werkzaamheden werden in de afgelopen maanden afgerond. Afgelopen zaterdag werd het pand op feestelijke wijze officieel geopend.

Duurzaam en toekomstbestendig
Met het nieuwe pand is een eigentijds, maar ook duurzaam en toekomstbestendig gebouw gerealiseerd. De Veenendaalse burgemeester Gert-Jan Kats is blij met het nieuwe pand: “In de nieuwbouw is gebruik gemaakt van duurzame materialen en energieneutrale installaties. Dit sluit aan bij onze ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn.”

“Dit nieuwe gebouw staat symbool voor groei en kansen, vooral voor de meest kwetsbaren. Het laat zien dat we als samenleving investeren in de toekomst en het welzijn van alle inwoners in de regio,” aldus burgemeester Hans van der Pas van Rhenen. “En dit nieuwe pand is niet zomaar een gebouw,” zo zegt burgemeester Petra Doornenbal. “De mensen in dit gebouw zijn belangrijk en daarom zijn zij en hun talenten centraal gesteld om tot dit ontwerp te komen. Hier kun je veilig werken en leren en je ontwikkelen in een gezonde omgeving.”

Open dag
Na de feestelijke opening was er een open dag, waarbij vrienden, familie en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen bij de drie organisaties konden krijgen. Ruim 1500 mensen kwamen erop af. “Zo’n open dag, dat gaan we vaker doen. We zijn een open en transparant bedrijf dat midden in de samenleving staat. Iedereen is welkom om te zien wat we doen en zelf de sfeer te ervaren,” zo besluit Leonard Steetsel, algemeen directeur van IW4.

Actueel

24
jun
IW4 werknemer

Vacature: Teamleider Schoonmaak

20
jun

IW4 genomineerd voor MVO-prijs Business Event Veenendaal

20
jun
vacature

Vacature: meewerkend voorman/voorvrouw

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
IW4 werknemer